Održana još jedna radionica podrške za zaposlenice na projektu „Susjedska pomoć“

21.06.2021. 09:50

Radionica je organizirana kao dvije poludnevne radionice, održane 16.06.2021. u Domovima kulture u Bilju s početkom u 9 sati i u Kneževu s početkom u 13 sati.

Na radionici u Bilju je sudjelovalo 19 zaposlenih žena i koordinatorica na projektu, dok je u Kneževu sudjelovalo 11 zaposlenih žena, koordinatorica i voditelj projekta.

Radionice pod naslovom „Uvod u komunikacijske vještine s korisnicima usluga projekta Susjedska pomoć – specifičnosti i zahtjevi rada“ je vodila Ljiljana Šapić Kozar, magistrica psihologije.

Druga komunikacijska radionica prilagođena je za žene, zaposlene u projektu „Susjedska pomoć“ kako bi ih osnažila u komunikaciji s krajnjim korisnicima, formulirala, te dodatno ojačala komunikacijske vještine. U prvom dijelu radionice odrađena je aktivnost „imaginarna loptica“ gdje su se sudionice podsjetile prijašnje radionice i uvoda u komunikacijske vještine. Potom su predstavljene vrste komunikacije i razine na kojima komuniciramo te kroz vježbu osviješteni načini komunikacije s korisnicima, Kroz vještine slušanja naglašena je vještina aktivnog slušanja te odrađena vježba gdje su sudionice grupirane u skupine po tri osobe, onaj koji priča, onaj koji sluša i promatrač. Razrađena je aktivnost aktivnog slušanja i postavljanja pitanja te je radionica finalizirana vježbanjem ja poruka i postavljanjem otvorenih i zatvorenih pitanja.

Svaka aktivnosti i proces poučavanja je osmišljen tako da bude interaktivan, te da maksimalno uključuje sudionice i njihova stvarna iskustva u radu s krajnjim korisnicima.

Fotografije

bilje 1bilje 2bilje 3bilje 4bilje 5bilje 6kneževo 1kneževo 2kneževo 3kneževo 4kneževo 5kneževo 6

Arhiva vijesti