Održana završna radionica podrške za zaposlenice na projektu „Susjedska pomoć“

05.11.2021. 14:05

U okviru projekta „Susjedska pomoć“ iz pozivnog programa „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena – faza II“ održana je završna psihološka radionica podrške ženama zaposlenim na poslovima pomoći u kući krajnjim korisnicima. Radionica je organizirana u obliku dvije poludnevne radionice dana 28.10.2021. u Domovima kulture u Bilju i Kneževu.

Radionice je vodila Ljiljana Šapić Kozar, magistrica psihologije. Na radionici u Bilju je sudjelovalo 19 zaposlenih žena i koordinatorica na projektu, dok je u Kneževu sudjelovalo 11 zaposlenih žena, koordinatorica i voditelj projekta.

Treća komunikacijska radionica specijalno pripremljena za žene, zaposlene u projektu „Susjedska pomoć“ kako bi ih osnažila u komunikaciji s krajnjim korisnicima, formulirala, te dodatno ojačala komunikacijske vještine. U prvom dijelu radionice sudionice su se podsjetile prijašnjih komunikacijskih radionica te ponovili pojmove komunikacije, aktivnog slušanja, vrsta neslušanja te vještina aktivnog slušanja. Potom su predstavljeni pojmovi asertivnost i rješavanje sukoba. Sudionice su prošle vježbe asertivne komunikacije i pisanja JA poruka, kao i konstruktivnog rješavanja problema.

Svaka aktivnosti i proces poučavanja je osmišljen tako da bude interaktivan, te da maksimalno uključuje sudionice i njihova stvarna iskustva u radu s krajnjim korisnicima.

Sa sudionicama je na kraju zaokružen kompletni komunikacijski trening.

Fotografije

123456

Arhiva vijesti